Samen sterk, samen beter

LOG IN

Nascholing: Effectieve communicatie met de zorgprofessional

Datum: maandag 8 april 2019.

Accreditatie: 3 punten (4,5 uur StiPCO punten)

In de dagelijkse praktijk binnen de apotheek komt u regelmatig uitdagingen tegen in de interactie met zorgprofessionals binnen uw netwerk van artsen, zorgverzekeraars en collega-apothekers. Hoe overlegt u op een zodanige manier met hen, dat uw expertise en belangen goed over het voetlicht komen en u tegelijkertijd zorgt voor optimalisering van uw samenwerkingsrelatie? Deze en andere vragen komen aan de orde in deze training.

U maakt kennis met bruikbare concepten en modellen, die u kunnen helpen om effectief, in de beperkte tijd die u heeft, uw boodschap efficiënt over te brengen. Denkt u hierbij aan praktische handvatten rondom:
- Korte, opportunistische contacten (telefonisch, of via email/fax).
- Reguliere overlegvormen en speciaal belegde vergaderingen.
- Van ‘contact’ naar ‘contract’; het belang van een goede mix tussen de kwaliteit van uw relatie met de ander enerzijds, en anderzijds het gefocust bespreken van de inhoud.
- Enige achtergrond over verschillende theoretische modellen rondom onderhandel- en vergadertechnieken, die u kunnen helpen bij uw professionele communicatie met zorgpartners.

Middels korte inleidingen, illustraties met behulp van videofragmenten, groepsdiscussie en enige korte oefeningen, maakt u kennis met deze direct bruikbare instrumenten. Vervolgens gaat u praktisch oefenen met de concepten, modellen en instrumenten uit het ochtendprogramma. Door simulatiegesprekken, zowel in kleine groepjes, als plenair, leert u uw eigen weg vinden in het verder verfijnen van uw sociale en communicatieve vaardigheden. Een trainingsacteur helpt om de simulatiegesprekken een zo hoog mogelijk realiteitsgehalte te geven. Middels een gezamenlijke nabespreking van successen en tips, wordt het theoretisch geleerde uit de ochtend een praktisch bruikbare set vaardigheden, waarmee u na deze training gelijk aan de slag kunt.

Inschrijven via deze link.

Copyright Zela - Toscani - We Create 2012

Beste gebruiker,

Vul onderstaand uw gegevens in om toegang te krijgen tot uw eigen pagina, het wijzigigen van uw gegevens en het downloaden van documenten.